Kugelį pastaruoju metu kepame čenachų moliniuose indeliuose. Iš karto porcijomis ir taip, bent jau mums, yra skaniau. :) Tad šį kartą irgi kepėme čenachinėse, paruošimas užtruko viso labo pusvalandį (turint omenyje, kad tarkius darėme su blenderiu), o paskui tik ilgas laukimas, kol iškeps viskas.. :)
Mums reikės:
- Apie kilogramo bulvių (priklausomai, kiek porcijų darysite)
- 1 jauna cukinija
- Druskos, pipirų
Padažui reikės:
- 1 V.Š. alyvuogių aliejaus
- 1 V.Š. miltų
- ~0,5 l daržovių sultinio
- Mėgiamų prieskonių (mes dėjome bazilikus bei česnakinį žolelių mišinį)
- Šlakelio citrinos sulčių
Iš bulvių išspaudžiame tarkius. Specialios įrangos mes neturėjome, todėl tarkius darėme taip: bulves susipjaustėm kubeliais ir dėjom į blenderio indelį su S formos peiliuku ir trynėm. Į paruoštus tarkius įtarkuojame cukiniją (burokine tarka), pabarstome druska, papiriname. Viską gerai išmaišome ir padaliname masę į čenachų indelius. Labai pilnai nepripilkime, nes išlips viskas lauk. :)
Įkaitiname orkaitę iki 200C ir pašauname minimum valandai. Mes kepėme apie valandą uždengtais dangteliais. Ir apie 15-20 min be dangtelių, kad apskrustų.
Į kugelio kepimo galą pradedame ruošti padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame šaukštą miltų ir apkepiname, kol gražiai parus ir atsiras riešutų kvapas. Palengva pilame sultinį, geriausiai dalimis, o ne visą iš karto, ir nuolat maišome. Kaitiname apie 8 minutes nuolat maišydami. Dedame mėgiamus prieskonius ir toliau kaitiname maišydami dar apie 5 minutes (laikąs apytikslis, padažas paruoštas, kai viskas gražiai sutirštėja). Ant pačio galo įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, viską išmaišome ir viskas.
Traukiame iš orkaitės kugelį, pilame padažą ir megaujamės!
Skanaus!
Į kugelio kepimo galą pradedame ruošti padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame šaukštą miltų ir apkepiname, kol gražiai parus ir atsiras riešutų kvapas. Palengva pilame sultinį, geriausiai dalimis, o ne visą iš karto, ir nuolat maišome. Kaitiname apie 8 minutes nuolat maišydami. Dedame mėgiamus prieskonius ir toliau kaitiname maišydami dar apie 5 minutes (laikąs apytikslis, padažas paruoštas, kai viskas gražiai sutirštėja). Ant pačio galo įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, viską išmaišome ir viskas.
Traukiame iš orkaitės kugelį, pilame padažą ir megaujamės!
Skanaus!
ACIUUU!!!!!
ReplyDeleteIlgai ieskojau recepto ir cia vienintelis vegan kugelis kuri radau!
Aciuaciuaciu!
Aciu!
ReplyDeleteO iseis jei neturim tu moliniu indu?
(Zinau zinau, kad daug skaniau nu bet neturim)
išeis išeis. :) gal tik folija uždengt pradžiai reiktų, o paskui nuimti, kad apskrustų. :)
ReplyDeleteMes labai panašiai darome, tik dar prisidedam papildomų daržovių pjaustytų didesniais kubeliais bei pakepinto tofu :)
ReplyDelete