Pakeitusi mitybą apsidžiaugiau lyg iš naujo atrastai lęšiais. Ne tik maistingi, skanūs, bet ir suteikiantys sotumo jausmą.
Ši sriubytė labai lengvai ir greitai pagaminama, soti ir šildanti.
Mums reikės:
- 1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių (naudojau žaliuosius, dėl to sriubytės spalva tokia purvina)
- galvos svogūno
- 1 didesnės morkos
- 2 česnako skiltelių
- imbiero šaknies
- 1-1,5 l daržovių sultinio
- skardinės konservuotų pomidorų
- aliejaus kepimui
- pusės šaukštelio imbiero miltelių
- pusės šaukštelio kumino miltelių (nedėjau, nes netoleruoju šio prieskonio nei kvapo, nei skonio :))
- pusės šaukštelio kario miltelių
Užsikaičiame puodą su sultiniu (aš naudojau puodą vandens ir ekologišką daržovių sultinio kubelį). Susmulkiname svogūną, česnaką ir apkepame šlakelyje aliejaus. Kol kepa svogūnai su česnakais, nulupame morką bei imbierą. Imbierą smulkia tarka įtarkuojame į keptuvę ir paliekame kepti. Morką supjaustome nedideliais gabalėliais. Į keptuvę pas svogūną, česnaką ir imbierą dedame prieskonius, leidžiame jiems sušilti. Suberiame morką ir viską sumaišome.
Į verdantį vandenį pilame lęšius (lęšius buvau užmerkus vandenyje, nes žalieji ilgiau verda, raudonieji greit suverda, mirkyti nereikia) ir visą keptuvės turinį. Užviriname ir paverdame kol lęšiai suvirs. Priklausomai nuo lęšių rūšies, tačiau vidutiniškai apie 15 - 20min. Į sriubą supilame konservuotų pomidorų skardinę ir šaukštu juos šiek
tiek pasmulkiname ir dar paverdame 5-10 minučių. Jei sriuba atrodo per
tiršta – praskieskime ją vandeniu. Sriubai išvirus, galima sutrinti ją su trintuvu.
Skanaus!
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė
No comments:
Post a Comment