Jeigu propoguojant vegetarišką/veganinę mitybą vistiek neina išmesti iš galvos mėsainių - galime pasiūlyti sveiką veganišką alternatyvą - pupelainį! :))
Visas "nesveikumas" slypi parduotuvinėse pupelainio bandelėse, kurias kitą kart gaminat būtinai pakeisime kokiomis nors natūralesnėmis, ne tokiomis išpūstomis (kad ir "3 kapeikos" ;))
Mums reikės:
- 4 vnt. burgerinės duonos
- 200g konservuotų pupelių (naudojom rudas)
- 1/2 paprikos (bet kokios spalvos, naudojom raudoną)
- 1/4 svogūno
- 1/4 skiltelės česnako
- 1 vidutinio dydžio morka
- 1 v.š. pomidorų tyrės
- 3 v.š. maltų džiuvėsių
- 2 v.š. aliejaus
- pipirų, druskos pagal skonį.
Pasiruoškime daržoves: papriką supjaustykime smulkiais kubeliais, morką sutarkuokime burokine tarka, smulkiai supjaustome svogūna bei česnaką. Visas daržoves apkepame šlakelyje aliejaus, kol viskas suminkštėja.
Kol kepa daržovės, atskirame inde pupeles
sumaišykime su pomidorų tyre ir sutrinkime šakute,sudėkim džiuvėsius ir apkepintas daržoves, papipirinkime, padruskinkime
ir sumaišykime. Iš gautos masės suformuojame 4 apskritus kotletukus ir
kepame 180C orkaitėje kepimo popieriumi išklotoje skardoje apie 15min,
kol kotletukų paviršius gražiai paruduos.
Kai kotletukai iškepė, imame burgerines bandeles, galime patepti pomidorų pasta, garstyčiomis, veganišku majonezu, dedame salotos lapą, ant viršaus kotletuką ir užvožiame kita bandelės pusele. Galima dėti ir agurkų ar pomidorų girežinėlių. Mes valgėme su špinatų salotomis, todėl į patį pupelainį dėjome tik salotos lapus.
Skanaus!
Recepto šaltinis: www.isbandytireceptai.com
Ta pupelių mėsa - imk ir žalią valgyk, labai skani. Iškilo problemų ją kepant - ji taip ir liko nesukietėjus. Gal per daug pomidorų padažo buvo?... Arba tikrai ilgai kept reikėjo, bet mes kantrybės tiek neturėjom :)
ReplyDelete