Tuesday, April 30, 2013

Trinta brokolių sriuba

Atidarius šaldytuvą, akis užkliuvo už liūdinčio brokolio galvos. Kažkaip pastaruoju metu nedaug įkvėpimo kažką daryti neįprasto ir leistis į eksperimentus su daržovėmis, tad nusprendžiau, kad brokolis bus panaudotas paprastai - sriubai.
Mums reikės:
  • 1 brokolio galva
  • 2 bulvės
  • 1 svogūno galva
  • 0,5L daržovių sultinio
  • Šiek tiek kario, druskos.
  • Šlakelis sojos grietinėlės
Užverdame daržovių sultinį. Sudedame susmulkintas bulves, šiek tiek apverdame. Tada sudedame žiedynėliais išskirstytą brokolį ir apverdame, kol viskas suminkštėja. Keptuvėje apkepame svogūną. Įberiame šiek tiek kario miltelių, sumaišome, šiek tiek pakepame.
Kai daržovės išvirė, sudedame apkeptus svogūnus į puodą, pamaišome ir sutriname su blenderiu iki vientisos masės. Jei per tiršta įpilame šiek tiek virinto vandens iki norimos konsistencijos.  Šiek tiek padruskiname (pastaruoju metu stengiuosi kaip įmanoma atsisakyti druskos, bet, deja, receptoriai matyt dar pripratę prie jos, sriuba atrodė prėska, todėl šiek tiek padruskinau..) ir įpilame porą šaukštų sojos grietinėlės. Viską gerai permaišome ir viskas, pilame į lėkštes ir serviruojame. Galime užbarstyti džiovintų duonos kubelių, arba paprastos juodos duonos su grūdais gabalėlių.
Skanaus!



No comments:

Post a Comment