Šį penktadienį ypatingai nesinori kiurksoti prie puodų, todėl kaip išsigelbėjimas atrodė šaldytuve užsilikęs šis tofu kotletukų pakelis. Taigi, pagrindinis "ingredientas" kaip ir aiškus, belieka pasidaryti salotų šalia ir šį kartą dar priedo kepsime bulves.
Mums reikės:
- Pusfabrikačių tofu kepsnelių
- Bulvių
- Špinatų bei rukolos lapų
- Agurkų
- Vyšninių pomidorų
- 1/2 paprikos
- Šiek tiek žaliųjų alyvuogių
- Aliejaus kepimui bei salotoms pagardinti
- Tiršto balzaminio acto.
Taigi, visa šio "patiekalo" gamyba yra labai paprasta. Nusilupame bulves, supjaustome jas mėgiama forma (lazdelėm, skridinėliais ir pan.) įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame kepti, kartais vis pamaišome. Kol bulvės kepa, pasiruoškime salotas. Gerai nuplaukime špinatų bei rukolos salotų lapus. Nusausiname ir dedame į didelį dubenį. Susipjaustome nuplautus agurkus bei pomidorus ir pusę paprikos. Alyvuoges galime perpjauti per pusę arba dėti nepjaustytas. Viską sudedame į dubenį, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir gerai sumaišome.
Iškepusias bulves dedame į lėkštę, ir į keptuvę vietoj jų keliauja tofu kepsneliai - juos apkepame, kol gražiai apskrus.
Viskas, dedame į lėkštę salotas, jas apšlakstome balzaminiu actu, dedame bulves ir tofu kepsnelį. Aš dar turėjau užsilikusių šiek tiek marinuotų burokėlių, tai įsidėjau ir jų.
Tuos kepsnelius, jei turėsite galimybę, ar užmatysite kur nors, tikrai rekomenduočiau nusipirkti ir paragauti - man labai patiko. Juose yra ir morkų, ir saulėgrąžų, ir svogūnų, o gal net ir salierų. Tikslios sudėties nepasakysiu, sunkiai draugauju su vokiečių kalba. :)
Skanaus!
No comments:
Post a Comment