Tuesday, April 16, 2013

Stir fry daržovės su rūkytu tofu

Galvoju, kad pastaruoju metu visi receptukai tokie viens du ir gatava. Nereik per daug savęs apsunkinti, užtenka vienos keptuvės ar puodo, skanu, lengva ir greita!! Išvis galvoju, kad ilgiau užtrunka man sugalvoti, ką pagaminti, nei jau konkrečiai gaminti. O gal visi vegetariški/veganiški patiekaliai tokį bruožą turi? :)

Taigi šiandien irgi labai greitas patiekaliukas, užtruksite tiek, kiek laiko virs ryžiai.

Mums reikės:
  • 1/2 pakuotės rūkyto tofu
  • 1 jaunos cukinijos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 1/2 brokolio žiedynėlių
  • 1/2 poro (galima ir svogūnu pakeisti)
  • imbiero nagelio
  • poros salierų stiebų (nebūtina, bet pas mane šaldytuve keli vargšai gulėjo, tai nutariau sumesti)
  • Sojos padažo, Alyvuogių aliejaus, šlakelio balzamiko acto, daržovių sultinio
  • Ryžių garnyrui (arba noodle makaronai)
Užkaičiame puodą su vandeniu ryžiams. Kol vanduo užvirs, pasiruoškime visas daržoves. Supjaustykime pusžiedžiais porą, cukinijai nulupkime odelę ir supjaustykime pusžiedžiais arba šiek tiek smulkiau, kubeliais supjaustome papriką. Susmulkiname imbierą, saliero stiebus. Brokolius nuplikiname verdančiu vandeniu ir pasmulkiname žiedynėlius. Kubeliais susipjaustome tofu.
 Į verdantį vandenį supilame ryžius ir verdame pagal nurodymus ant įpakavimo.
Keptuvėje įsikaitiname aliejų ir apkepiname tofu, kol gražiai paruduos. Išimame ir padedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Keptuveje pakepiname porus, kol įgauna auksinį atspalvį, sudedame imbierą, šiek tiek pakaitiname. Dedame visas daržoves, apšlakstome sojos padažu, šiek tiek balzamiko, įpilame 1/3 puodelio daržovių sultinio, sudedame apkeptą tofu ir kaitindami ant didelės kaitros nuolat maišome. Neperkepkite ir neištroškinkite daržovių, jos turi išlikti šiek tiek traškios.
Ir viskas!! Ryžiai jau išvirė, tad dedam į lėkštę ryžius, ant viršaus daržoves, šiek tiek apšlakstome gautu skysčiu ir skanaujame.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment