Friday, April 5, 2013

Žiedinių kopūstų ir bulvių karis

Labai greitai, be didelių pastangų paruošiamas laaaabai skanus ir pigus patiekalas. :)

Mums reikės: 
  • Nedidelio žiedinio kopūsto
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 svogūno galva
  • 2 česnako skiltelės
  • Pomidorų arba konservuotų pomidorų skardinės
  • Imbiero
  • Šiek tiek aliejaus ir vandens
  • Ciberžolės, juodųjų garstyčių sėklų, kario prieskonių, druskos.

Aliejų įkaitinti, sudėti svogūną, imbierą, pakepti, kol svogūnai suminkštės. Suberti juodųjų garstyčių sėklas, kario miltelius, ciberžolę, česnaką ir pakepti pusę minutės, pastoviai maišant. Sudėti žiedinėliais išskirstytą žiedinį kopūstą, bulves, supjaustytas gabalėliais, apkepti apie 5 minutes, užpili pomidorų tyre (smulkinti konservuoti arba švieži pomidorai be odelių), užpilti vandeniu, pasūdyti, užvirinti ir uždengus palikti 15 minučių troškintis. Ir viskas!
Valgome vieną, man labai skanu su senelio marinuotais agurkėliais. Šį kartą patiekiau su šiek tiek ryžių, bet jie nebūtini, įsitikinau. :)
Skanaus! 

No comments:

Post a Comment