Tuesday, April 2, 2013

Falafeliai su šviežiomis salotomis

Vis girdėdavau, kaip skanu, kaip nuostabu, kokio dieviško skonio yra falafeliai. Kažkada išbandžiau (daugiau nei prieš metus - dariau iš paruošto ekologiško mišinio) ir nepatiko, visiškai. Pakeitus mitybą teko vėl išbandyti tuos falafelius. Šį kartą dariau iš konservuotų avinžirnių ir pagaliau pergalė - skanu ir net labai! Žmonės kalba, kad darant iš sausų, skonis dar geresnis. ;)

Falafeliams gaminti mums reikės:
  • Skardinės konservuotų avinžirnių
  • Nedidelio svogūno
  • Skiltelės ar dviejų česnako
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • įvairių žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų)
  • Mėgiamų prieskonių (dėjau paprikos miltelių, šiek tiek grūstų pipirų bei druskos)
  • Poros šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui
Salotoms reikės:
  • Mėgiamų salotos lapų
  • Pomidorų
  • Agurkų
  • Jaunos cukinijos
  • Raudonojo svogūno
  • Paprikos
  • Krapų
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto
Visus falafeliams skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sumalame iki vientisos masės. Nebūtina labai krupščiai sumalti, svarbu, kad nebūtų stambių likučių. Dedame miltus, viską gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvėje aliejų, iš gautos masės formuojame kepsniukus ir kepame, kol gražiai apskrus.

Kol kepa falafeliai, ruošiame salotas. Daržoves nuplauname, nusausiname, susmulkiname Jums patinkančio dydžio gabalėliais. Salotas suplėšome. Viską sumaišome su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir apšlakstome balzaminiu actu. Dedame salotas į lėkšte ir ant viršaus dedame iškepusius falafelius.

Skanaus!

2 comments:

  1. man tai jie truputeli norejo suirti, nieko mases surisimui nenaudojot?

    ReplyDelete
  2. Na ir man tokie šiek tiek ant irimo ribos buvo, bet nieko nedėjau, tiesiog atsargiai varčiau.. :)

    ReplyDelete