Monday, April 8, 2013

Veganiškas kugelis

Kugelį pastaruoju metu kepame čenachų moliniuose indeliuose. Iš karto porcijomis ir taip, bent jau mums, yra skaniau. :) Tad šį kartą irgi kepėme čenachinėse, paruošimas užtruko viso labo pusvalandį (turint omenyje, kad tarkius darėme su blenderiu), o paskui tik ilgas laukimas, kol iškeps viskas.. :)

Mums reikės:
  • Apie kilogramo bulvių (priklausomai, kiek porcijų darysite)
  • 1 jauna cukinija
  • Druskos, pipirų
Padažui reikės:
  • 1 V.Š. alyvuogių aliejaus
  • 1 V.Š. miltų
  • ~0,5 l daržovių sultinio
  • Mėgiamų prieskonių (mes dėjome bazilikus bei česnakinį žolelių mišinį)
  • Šlakelio citrinos sulčių
Iš bulvių išspaudžiame tarkius. Specialios įrangos mes neturėjome, todėl tarkius darėme taip: bulves susipjaustėm kubeliais ir dėjom į blenderio indelį su S formos peiliuku ir trynėm. Į paruoštus tarkius įtarkuojame cukiniją (burokine tarka), pabarstome druska, papiriname. Viską gerai išmaišome ir padaliname masę į čenachų indelius. Labai pilnai nepripilkime, nes išlips viskas lauk. :)
Įkaitiname orkaitę iki 200C ir pašauname minimum valandai. Mes kepėme apie valandą uždengtais dangteliais. Ir apie 15-20 min be dangtelių, kad apskrustų.
Į kugelio kepimo galą pradedame ruošti padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame šaukštą miltų ir apkepiname, kol gražiai parus ir atsiras riešutų kvapas. Palengva pilame sultinį, geriausiai dalimis, o ne visą iš karto, ir nuolat maišome. Kaitiname apie 8 minutes nuolat maišydami. Dedame mėgiamus prieskonius ir toliau kaitiname maišydami dar apie 5 minutes (laikąs apytikslis, padažas paruoštas, kai viskas gražiai sutirštėja). Ant pačio galo įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių, viską išmaišome ir viskas.
Traukiame iš orkaitės kugelį, pilame padažą ir megaujamės!
Skanaus!


4 comments:

  1. ACIUUU!!!!!
    Ilgai ieskojau recepto ir cia vienintelis vegan kugelis kuri radau!
    Aciuaciuaciu!

    ReplyDelete
  2. Aciu!
    O iseis jei neturim tu moliniu indu?
    (Zinau zinau, kad daug skaniau nu bet neturim)

    ReplyDelete
  3. išeis išeis. :) gal tik folija uždengt pradžiai reiktų, o paskui nuimti, kad apskrustų. :)

    ReplyDelete
  4. Mes labai panašiai darome, tik dar prisidedam papildomų daržovių pjaustytų didesniais kubeliais bei pakepinto tofu :)

    ReplyDelete