Wednesday, April 10, 2013

Daržovių troškinys

Receptukas iš visko, ką turite šaldytuve. :) Ingredientų sąrašas labai ilgas, bet nenusigąskite, galite dėti tai, ką randate šaldytuve. Manasis, kaip suprantate, nebuvo tuščias. Visko norėjosi, tai viską ir sudėjau. :)

Mums reikės:
  • 1 baklažanas
  • 1 jauna cukinija
  • 1 indelis vyšninių pomidoriukų
  • 1 morka
  • 1 skardinė raudonų pupelių
  • 1/2 poro
  • keletas saliero stiebų
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • galiukas imbiero
  • prieskoniai: juodųjų garstyčių sėklos, ciberžolė, karis, druska, saldžiųjų paprikų milteliai, bazilikai, grūsti juodieji pipirai;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 1/2 puodelio daržovių sultinio
  • šlakelis balzaminio acto
 Pasiruošiame daržoves. Pomidorus blanširuojame: dedame į verdantį vandenį, palaikome kelias sekundes, traukiam lauk ir kišam po šaltu vandeniu. Nulupam gražiai odelę. Baklažaną susipjaustome norimo dydžio gabaleliais ir apibarstę druska paliekame 10-15min pabūti.
Puode storu dugnu įkaitiname alyvuogių aliejų. Susipjaustome svogūną pusžiedžiais, susmulkiname česnaką. Apkepame svogūnus bei česnakus. Įpilame šiek tiek balzaminio acto ir dar šiek tiek apkepame. Sudedame imbierą, prieskonius ir pakepame, kol jie sušils. Vėliaus sudedame pasmulkintą porą. Viską gražiai apkepame.
Beriame susmulkintą morką bei saliero stiebus. Lengvai apkepame. Sudedame smulkintą cukiniją, baklažanus, pomidoriukus, suberiame pupeles, pabarstome bazilikais, juodaisiais grūstais pipirais, užpilame sultinį ir paliekame viską troškintis, kol daržovės taps minkštos. Aš į sultinį dar įdėjau šiek tiek raudonos curry pastos, dėl aštrumo, bet čia jau skonio reikalas dėti ar ne. Viską troškinu apie 20 min. Norint, kad daržovės dar turėtų šiek tiek traškumo, troškinti reiktų trumpiau.
Skanaus!



No comments:

Post a Comment