Vasaros turbūt daugelis neįsivaizduoja be šaltibarščių ir šašlykų. Apie pastaruosiu gal kiek vėliau, o dabar, kaip veganams nenuskriausti savęs ir neatsisakyti atgaivos karštą dieną - šaltibarščių?
O pasirodo, tai visai paprasta. Įprastą pieną/kefyrą/pasukas pakeisime mirkytomis saulėgrąžomis.
Mums reikės:
- Apie stiklinės lukštentų saulėgrąžų.
- 0,5L Marinuotų burokėlių
- Agurkų
- Ridikėlių
- Svogūnų laiškų
- Krapų
- Poros česnako skiltelių
- Nedidelio svogūno galvos
- 1/2 citrinos sulčių
Pirmiausiai pasiruoškime saulėgrąžas - užpilkime gausiai vandeniu. Mirkyti geriausiai būtų kuo ilgiau, kai kur rekomenduoja net pernakt! Tačiau aš šiuos šaltibarščius gavosi, kad gaminau spontaniškai, todėl ištaikiau ~2h mirkymo, daugiau laukt nebegalėjau - pilvas urzgė. :)
Kol mirksta saulėgrąžos pasiruoškime visą puodą "įdaro". Aš naudojau močiutės marinuotus tarkuotus burokėlius, taigi per daug vargi šioje dalyje man nebuvo. Tiesiog suverčiau viską į puodą su visomis sultimis. Toliau susipjaustome agurką, ridikėlius. Sukapojame krapus, svogūno laiškus. Viską verčiama į tą patį puodą pas burokėlius. Ingredientų proporcijas rinkitės pagal tai, kaip ką mėgstat.
Išmirkusias saulėgrąžas sublendinam kartu su česnako skiltelėmis, svogūno galvute, citrinos sultimis bei stikline vandens. Tirštumą patarčiau reguliuotis "iš akies". Jei atrodo tirštokai - įpilkite daugiau vandens.
Taigi, mūsų "kefyras" paruoštas, belieka juo užpilti tai, kas jau laukia puode. Gerai išmaišykime, padruskinkime, jei reikia ir tiekime kartu su karštomis bulvėmis.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment