Wednesday, June 5, 2013

Saldžiarūgščiai baklažanai

Visa savaitė paskirta baklažanams.. O taip būna tada, kai parduotuvėje nusiperki kokius 4 ir pamiršti šaldytuve, o tada jau kai prisimeni, reik viską iš jų tik ir gaminti. Šiandien rimtas, sotus ir be galo skanus patiekalas tiems, kas dievina kinų virtuvę. 

Mums reikės:
  • 1 Baklažano
  • 1 morkos
  • Svogūnų laiškų
  • Aliejaus kepimui
  • ~5 šaukštų rudojo cukraus
  • ~5 šaukštų balto acto
  • ~2 šaukštai balzamiko acto
  • ~5 šaukštai sojos padažo
  • ~1 šaukštas bulvių krakmolo
  • Šiek tiek miltų apvoliojimui
  • Ryžiai garnyrui
 Pasiruošiame baklažaną: susipjaustome nedideliais gabalėliais ir pamerkiame į vandenį ~5 min. Morkas supjaustome nedideliais plonais šiaudeliai, pakepiname šlakelyje aliejaus ant didelės kaitros, išgriebiame ir paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Baklažanus nusausiname, apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje dalimis. Aliejaus įpilame daugiau, kad baklažanai apskrustų iš visų pusių tolygiai. Pavartome, svarbu neperkepti baklažanų, nes gausis košė! Iškeptus baklažanus taip pat paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Ruošiame padažą. Keptuvėje pakaitiname apie 2/3 stiklinės vandens. Supilame cukrų ir maišome, kol jis ištirps. Tuomet supilame baltą, balzamiko actus, sojos padažą. Viską maišome ir ragaujame. Skonis turėtų būti intensyviai saldžiai rūštus. Jei ko nors trūksta - taisome skonį iki kol gauname pefecto :) Pusėje stiklinės vandens ištirpiname apie 1 v.š. krakmolo ir lėtai, nuolatos maišant pilame į keptuvę. Kaitiname ir maišome, kol padažas pradeda tirštėti. Tuomet sudedame apkeptus baklažanus, morkas, suberiame kapotus svogūnų laiškus, išmaišome, šiek tiek pakaitiname, kad baklažanai įsigertų padažo. Tiekiame su virtais ryžiais.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment