Thursday, May 9, 2013

Makaronai su rūkyta lašiša ir cukinija

Receptukas tiems, kurie kartais valgo žuvį. Aš kadangi kartais tai darau, todėl šiandien ir gaminau šį super easy, super turbo skanų receptuką!

Mums reikės:
  • Mėgstamos formos makaronų (aš naudojau spirales)
  • 100g rūkytos lašišos (naudojau lašišą salotoms, kur jau supjaustyta viskas gabaliukais)
  • 1 jaunos cukinijos
  • 1 nedidelio svogūno
  • skiltelės česnako
  • 100g sojos grietinėlės
  • Prieskonių : bazilikas, česnakinis mišinys ir pan.
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio citrinos sulčių
 Taigi, viskas labai paprasta. Kaičiam puodą ir į verdantį vandenį sudedame makaronus. Verdame pagal instrukciją ant pakelio. Kol makaronai verda, darome padažiuką. Į įkaitintą alyvuogių aliejų sudedame lašišos gabaliukus, lengvai apkepame. Beriame supjaustytą svogūną, apkepiname, kol pasidaro gražios aukso spalvos. Padarome vietos česnakams! Juos kepiname, kol išsiskleidžia aromatas. Viską tada sumaišome, dedame pusžiedžiais supjaustytą cukiniją. Kepame, kol cukinija suminkštėja. Apibarstome mėgstamais prieskoniais ir dar pakepiname. Kai jau cukinija minkšta, supilame sojos grietinėlę ir truputį pašildome, kai jau viskas eina link virimo, išjungiame. Tuo pačiu metu turėtų būti išvirę jau ir makaronai. Juos nusunkiame, dedame į lėkštę ir ant viršaus pilame pasiruoštą padažiuką. Apšlakstome citrinos sultimis ir voila! Jei naudojate pieno produktus, galite apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Bet man ir be jo buvo dieviškai skanu.
Skanaus!

3 comments:

  1. lašiša? vegan bloge? really??

    ReplyDelete
  2. "Vegetariški, veganiški išbandyti receptai."
    "Receptukas tiems, kurie kartais valgo žuvį."

    Skaitykit daugiau nei komentuojate.

    ReplyDelete
  3. veganiski.blogspot / "Voveriukas goes vegan".
    Receptas su lašiša žiauriai ne į temą. Net jei kažkur yra prierašas "kartais valgantiems žuvį". Misleading.
    Gal tuomet tiesiog būtų išeitis persivadinti "Voveriukas meets healthy diet"?

    ReplyDelete