Monday, May 6, 2013

Sluoksniuotos tešlos pyragas su kopūstais ir grybais

Pyragą kepiau vakare. Vienas valgytojas pareiškė "tik mažą gabaliuką". Nu tai ir įdėjau mažą. Po vakarienės pusės pyrago nebeliko. Kadangi tas pats valgytojas pasakė "nesveikai skanu", "siaubingai skanu" ir tai pakartojo po kelis kartus, nusprendžiau, kad pagaminau kažkokį šedevrą, nes tokių žodžių kasdien neišgirstu.. O jie dar buvo pasakyti net nepaklausus "ar skanu?". Taigi, šedevrinis pyragas.

Mums reikės:
  • Šaldytos bemielės tešlos
  • ~350g šviežio kopūsto
  • ~250g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • Šiek tiek baziliko, druskos, pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
Atsišildome tešlą. Kol šyla tešla, susipjaustome svogūną ir pakepiname įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gražiai pagels. Susmulkiname kopūstą bei pievagrybius. Sudedame į keptuvę pas svogūnus ir apkepame. Apibarstome bazilikais, padruskiname, paskaniname grūstais juodaisiais pipirais ir paliekame troškintis, kol kopūstai suminkštėja.
Pasiruošiame skardą. Ant kepimo popieriaus dedame iškočiotą tešlos lakštą, verčiame visą įdarą iš keptuvės, tolygiai paskirstome ir dedame viršutinį tešlos lakštą. Gražiai apspaudžiame kraštus, padarome keletą įpjovų tešlos viršuje ir kepame iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min.
Skanaus!
 Adaptuota iš www.sauletavirtuve.lt


No comments:

Post a Comment